A megnyitott cikk jelenleg inaktív állpotban van, elképzelhető, hogy elavult információkat tartalmaz.

Flexjoint

A lapostető szigetelésének megtervezésekor sok-sok dologra kell figyelni. Ilyen a szerkezetekben fellépő mozgások ismerete. Azzal, hogy behunyjuk a szemünket és nem veszünk figyelembe dolgokat, attól még a szerkezetek, a beépítet anyagok „tudják” a dolgukat, ismerik a fizikát. Sokkal egyszerűbb figyelni és megelőzni a bajt. Az épületek és az anyagok mozgásából származó elmozdulások szakszerű kezelésében nyújt megoldást a Flexjoint rendszer. Korrektül kialakíthatók a mozgási hézagok egyszerre akár több irányba is. Az anyag vulkanizálható EP, ami tűri a bitumenes lemezek hegesztéséhez szükséges lángolvasztási eljárást. Elviseli a láng hatását és a forró bitument.

 

Vannak pl. olyan építési szituációk, amikor az épületek között álló víz van (tó, medence stb.) és szeretnénk ennek a vizét az épületektől távol tartani. Természetesen kell a jó vízszigetelés annak minden korrekt megoldásával együtt. Különösen fontos a fellépő épületmozgások ismerete,és azok megfelelő kialakítása a vízszigeteléssel együtt.

A dilatációs szalagok készülhetnek üzeni körülmények között, vagy kinn az építkezés helyszínén. Ez utóbbi még Magyarországon nem érhető el, de mindent a Büsscher & Hoffmann, hogy ez belátható időn belül megváltozzon.

Előző esetben fel kell mérni a kialakítandó szalagok méretét az egyes csomópontok kialakítását, a megfelelő szögeket. A helyszíni vulkanizáció is hasonló módon kezdődik, de lehetőség van a menet közbeni ellenőrzésekre, módosításokra.

A csomóponti kialakítás az adott szituációnak megfelelően készül, akár több irányú dilatációt lehetővé téve. A dilatációs szalag elhelyezése után a megfelelő szigetelést kell hozzá csatlakoztatni és gondos munka mellett egy életre szóló megoldást alakítottunk ki.