Belső terek szépségszalonja avagy Új glettelőanyag a Knauftól az igényes belső terekre vágyóknak

Ki ne álmodozna, amikor lakásfelújítás, netalán új építés előtt áll. Belenéz a pénztárcájába és az értő szaktanácsadók meghallgatása mellett belefog egy végeláthatatlan és néha reménytelennek tűnő keresésbe...

Semmelrock kertépítési ötletek 1.

Tagolja kertjét

A kert felosztásának központi szerepe van. A falazat- és kerítéselemek gondoskodnak az egyes területek tagolásáról, vagy védelmet nyújtanak a kíváncsi tekintetek elől.

Fürdőszoba vízszigetelés kenhető vízszigetelő anyagokkal

A pincék, fürdőszobák, zuhanyzók, erkélyek, teraszok, medencék, és egyéb nagyobb vízterheléssel rendelkező helyiségek falainak, aljzatainak üzemi- és használati víz elleni szigetelésekor fontos a megfelelő szigetelőanyag kiválasztása.

Tudatos szerkezettervezés – hőszigeteléssel

Mi a különbség a mérnök és a gazdasági szakember gondolkodása között? A mérnök tudja, hogy „Ami elromolhat, az el is romlik!” – ezért megfelelő biztonságra törekszik. A gazdasági szakember úgy tudja, hogy ami elromolhat, az vagy el romlik, vagy nem! – azaz kockázatot vállal.

Tetőfedési „kalauz” lépésről lépésre

Cikkünkben – ha nem is az alapoktól ugyan – de az építkezés egyik meghatározó fázisához, a tetőfedéshez igyekszünk a továbbiakban szakmai segítséggel szolgálni.
Az első lépés mindenképpen a tetőfedőanyagok típusának kiválasztása legyen.

Színezővakolat választás - mit és hová?

A színezővakolat az épület külső, lezáró rétegét képezi, ezért kettős feladatot tölt be az épület szempontjából.